BejelentésArteriograf :az első lépcső a cardiovascularis prevencióban!
Törődjön időben egészségévelArteriograf:Áttörés az érelmeszesedés korai felismerésében,amikor még megelőzhetők az érrendszer betegségei!


TensioClinic Arteriograf, Belgyógyászat drBánovics István Belgyógyász szakorvos,Háziorvos
Bemer 3000 mágnesterápiaBánovics Cardio-Prevent Kft. Tárnok ,Érd


Az arteriográf egy új orvosi diagnosztikai eszköz, amelyet dr. Illyés Miklós orvos talált fel, és szabadalmaztatott a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok keretében. A készülék kifejlesztésében részt vett a Magyar Tudományos Akadémia, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Szent Imre kórház. Az ar­te­ri­o­gráfot először 2004 áprilisában mutatták be egy magyar, majd egy luxembourgi gyó­gyá­sza­ti szakkiállításon.

Működési elv :
A mérés alapja az a törvényszerűség, hogy a szív összehúzódásakor az aortában keletkező első pulzushullám visszaverődik az aorta kétfelé válásának magasságából (bifurcatio), így a szisztolé ideje alatt egy jól észlelhető második hullám jelenik meg. E második (visszavert) hullám az aorta rugalmasságától függő idő elteltével és a perifériás erek tónusától függő amplitúdóval rárakódik az első (kezdeti) hullámra. Ennek alapján – ismerve a reflexiós időt, valamint a szegycsont és a szeméremcsont felső széle közötti távolságot – kiszámítható a pulzushullám terjedési sebessége az aortában.
A vizsgálat 10-15 percet tart, és teljesen fájdalmatlan. A készülék leginkább a vérnyomásmérőre hasonlít, ugyanúgy kell felhelyezni a felkarra, mint az utóbbit, de új elvek alapján működik. A pontosság érdekében 3-4 mérést szoktak végezni, amelyeket egy számítógépes program értékel.
A mérés alapján meg lehet állapítani, hogy milyen mértékű érelmeszesedés alakult ki a páciensnél. A feltaláló szerint az ar­te­ri­ográf már akkor megállapítja az érelmeszesedés kialakulását, ami­kor a páciensnek még egyáltalán nincs panasza. Épp ezért javasolja a készülék alkalmazását szűrővizsgálatok végzésére.


Belgyógyászat
Orvostudomány
Magasvérnyomás
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!