BejelentésA BURKOLÁS A LAKÁS DÍSZE !..........kerlit, gress, márvány, gránit, klinker, mozaik, mèszkő
+36 30 8669934......... HA ÖN A MINŐSÉGET KERESI

MENÜ
 

WEDI építőlemezek

Víz illetve gőzállólemez, kiválóan alkalmas fürdőszobai építmények, mosdópultok, íves zuhanyzók, egyedi formájú kádak, előlapok, de akár építtetett konyhák kialakítására is.

A wedi építőlemez extrudált Styrofoam polisztirolhab,  amelynek mindkét oldalát cementbázisú műgyantás ragasztórétegbe ágyazott üvegszövet erősíti.

A wedi építőlemez segítségével a legkülönfélébb szerkezeti formák kialakítása lehetséges.

Előnyei: könnyű és stabil, teljesen vízhatlan, hőszigetelő, gyorsan beépíthető, formára alakítható, könnyen burkolható.

A wedi építőlemezből kialakított formákat üveg-, vagy kerámiamozaikkal burkolva tökéletes íveket kapunk.

A styrofoam mag biztosítja a lemezek kiváló hőszigetelő képességét, vízállóságát és nagy nyomószilárdságát. Az építőlemezek könnyűek és jól megmunkálhatóak.

A wedi építőlemezeket elsősorban vizes helyiségekben alkalmazzuk. Használatának előnyei igazán az egyedi formák kialakításánál mutatkozik meg. Tartóváz építése nélkül képezhetünk akár egy lemezből, pozitív és negatív íveket megvalósítva ezzel bármilyen szokatlan ötletet és formát. Felülete közvetlenül burkolható.

Íves felületek kialakítása


Íves felületeket - az ív sugarától függően - minimum 2 és 3 cm vastag wedi lemezből készíthetünk. A lemez felületét egyenletes távolságokban (2-3cm) irdaljuk, sarokcsiszoló-gépre szerelt vágókoronggal, vagy egyszerűen egy éles késsel, ügyelve arra, hogy a másik oldal üveghálója ne sérüljön, majd a lemezt a kívánt ívre hajlítjuk és rögzítjük. A keletkezett vágási hézagokat flexibilis ragasztóhabarccsal töltjük ki, és a felületre üvegszövet hálót simítunk.

Falkiegyenlítés BA 04,06,10


A wedi 4, 6, 10 mm-es építőlemezek ideális megoldást nyújtanak fürdőszoba felújításoknál, félig leburkolt falak kiegyenlítésére, valamint eltérő vastagságú burkolatok (pl: csempe és mozaik) felületének egy szintbe hozására.
Egyenetlen, illetve burkolásra alkalmatlan felületekre is gyors megoldást nyújt egy wedi lemez beiktatása a felület, illetve a burkolat közé.
A táblákat a falfelületre ragasztással és kiegészítő mechanikai rögzítéssel is fixálhatjuk. Végül az illesztési hézagokat erősítő szalaggal, és flexibilis ragasztóval zárjuk le és a felület burkolható.

 

Szárazépítési rendszerek kiváltása, azaz a vizes helységek építőanyaga a wedi építőlemez


A száraz építési rendszerrel épített - gipszkarton - válaszfalak az intenzív párával és a fröccsenő vízzel szemben nem megfelelően ellenállóak. Ilyen terület lehet a fürdőszobákban a zuhanyzók falai, a mosdópultok, kádak környéke, vagy a konyhában a mosogatóhoz közeli falszakasz. Ezeken a problémás helyeken a gipszkarton helyett egyszerűen a wedi lemezt alkalmazhatjuk, mivel táblamérete és vastagsága illeszkedik a gipszkartonos rendszerekhez.

 

Egyedi fürdőszoba megoldások BA 20, 30, 40, 50

 

Egyedi kialakítású fürdőszobák, kádbeépítéseinek, zuhanyfalainak, különféle pultjainak, paravánfalainak legegyszerűbb megoldására ad választ a wedi. Tartóváz építése nélkül készíthetünk íves felületeket, dobogókat, polcokat, és mindezt anélkül, hogy külön víz és páravédelemről kellene gondoskodnunk. Az ívek kialakításánál az ív sugarától függően BA 20, vagy BA 30 mm-es lemezeket használjunk. A BA 40 és 50 mm-es lemezeket elsősorban zuhanyválaszfalak, mosdópultok és különféle terhelésnek kitett dobogók építésénél alkalmazzuk.

 

Csőeltakarások, kádbeépítés, zuhanyválaszfal


Minden fürdőszobában megtalálható víz- és szennyvízvezeték gyors, praktikus eltakarására nyújt megoldási lehetőséget a nehézkes rabikolással, vagy hosszadalmas gipszkartonozással szemben. A csövek eltakarásához használjunk 20mm-es lemezvastagságot.

Hagyományos kádak beépítése néhány perc alatt megoldható teljesen tisztán könnyedén, és főleg az eddig megszokott kosz és piszok nélkül. Lemezvastagság 20mm.

Zuhanyválaszfalakat könnyen kialakíthatunk wedi építőlemezekből egyedileg is, de léteznek előre gyártott változatok is. Zuhanyfal kialakításához szükséges anyagok: 200cm magas és 50mm vastag wedi lemez, wedisteck rögzítő elemek és a fal megerősítéséhez szükséges tömítőszalag.

A táblákat a falhoz és egymáshoz wedisteck elemekkel rögzítjük. A táblákat a falhoz, padlóhoz és egymáshoz Wedisteck elemekkel rögzítjük, majd a csatlakozásokat flexibilis ragasztóhabarcsba ágyazott üvegszövet hálóval rögzítjük. A fal tökéletes szilárdságát a burkolás után nyeri el. A zuhanyválaszfalak jól kombinálhatók, az előre gyártott wedi Fundo padlószint alá süllyesztett zuhanyzótálcáival, melyet gyárilag lejtéssel és összefolyóval alakítanak ki, de megoldható sima wedi lappal is. Ez esetben a lejtés kialakítása flexibilis ragasztóanyag rádolgozásával megoldható.

 

Műszaki adatok:                                                                             

Wedi építőlemez
Típusjel Vastagság
(mm)
Táblaméret
(cm)
Hővezetési ellenállás
R(m2K/W)
BA06 6 125x60 0.17
BA10 10 250x62.5 0.29
BA12.5 12.5 250x62.5 0.36
BA20 20 250x60 0.57
BA30 30 250x60 0.86
BA40 40 250x60 1.14
BA50 50 250x60 1.43

Nyomószilárdság: 0,25 N/mm²
Hővezetési tényező: 0,035 W/mk
Páradiffúziós ellenállási szám (m): 100
Lineáris hőtágulási együttható: 0,07 mm/mK      
Vízfelvétel alámerítésnél (28nap): <1,5%
Tűzveszélyességi besorolás: D  
Éghetőség: B.l

Jótanácsok WEDIhez

Milyen vastag WEDIt használjunk?

  • 4mm-es: fal kiegyenlítéshez, a csempe és az üvegmozaik közötti méretkülönbség kiküszöböléséhez.
  • 20-30 mm-es: íves felületek kialakításához, csövek eltakarásához, kádelőlaphoz
  • 40-50 mm-es: zuhanyválaszfalak, mosdópultok és különböző terhelésnek kitett dobogók építéséhez.

 

 

Falkiegyenlítés:

A táblákat a falfelületre ragasztással - WEDI lemez ragasztásánál fontos, hogy mindkét ragasztandó felületet megkenjük ragasztóval! - és kiegészítő mechanikai rögzítéssel is fixálhatjuk. Végül az illesztési hézagokat erősítő szalaggal vagy üvegszövethálóval, és flexibilis ragasztóval zárjuk le és a felület burkolható.

Íves felületek kialakítása:

Íves felületeket - az ív sugarától függően - minimum 2 - 3 cm vastag wedi lemezből készíthetünk. A lemez felületét egyenletes távolságokban (2-3cm) irdaljuk, sarokcsiszoló-gépre szerelt vágókoronggal, nagyobb felületek kialakítása esetén érdemes állítható vágásmélységű vídiabetétes körfűrészt használni, ügyelve arra, hogy a másik oldal üveghálója ne sérüljön, majd a lemezt a kívánt ívre hajlítjuk és rögzítjük. A keletkezett vágási hézagok felületére flexibilis ragasztóhabarccsal üvegszövet hálót simítunk.

Egyedi formák kialakítás

Az összeragasztandó WEDI elemeket először (facsavarral) összecsavarozzuk, majd flexibilis ragasztóhabarcsba ágyazott üvegszövet hálóval rögzítjük. A tartószerkezet nélküli falfelületeknél a táblák találkozásait összenútoljuk 4 mm-es WEDI lemezzel (1-1 cm mélységig).
Zuhany kialakításánál a fal a tökéletes szilárdságot burkolás után nyeri el.

WEDI lemezbe épített lámpa esetén ügyeljünk arra, hogy hidegtükrös halogénizzót használjunk.

 


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!