Bejelentés


Gyógyízeink Javuljon közérzetünk otthonFűszer vagy tea/spice or tea


Növényeim/My herbs


Sok olyan fűszernövény van, amelyet teaként is lehet fogyasztani, élettani hatása kedvező fűszerként is, gyógyteaként is.
Gondoljunk csak bele, mi mindent „főznek” össze a kicsi babáknak: kamilla, kömény, csipkebogyó, hársfa, bodzavirág, ánizs, stb. Felnőtteknek: málnalevél, feketeribizlilevél, csalán, de őseink főztek teát pl. korianderből is. Ezeknek a hatását már ősanyáink is tudták, népgyógyászatban szívesen alkalmazták.

Ma már az orvostudomány is kutatja, elemzi és bizonyítja a gyógyhatású növények kedvező élettani hatásait. Ugye azt mindenki tudja, hogy a köménymagos ételektől könnyebben távozik az ember szervezetéből a felhalmozódott gáz. Biztos vagyok benne, hogy nem valótlan a népgyógyászatban elterjedt - „mit-mire-milyen” - teát, házi kenőcsöt használjunk tapasztalatok.
Nemrég olvastam, hogy külföldön a háziorvosok a kevésbé súlyos betegségek esetén, gyógyszerek felírása helyett gyógyteákat itatnak a beteggel. Persze a teák elkészítésének is megvan a módja, hogy minél hatékonyabb, finomabb italt kapjunk a növényekből.

A teakészítés fortélyai


Meleg italként:


az adag gyógynövényt meleg vízzel leöntünk, betakarjuk, ázni hagyjuk. Ha nem szárított formában vesszük a teának való növényt, akkor apróra vágjuk, áztatására fél perc is elég. A szárított gyógyfű egy-két perces áztatást igényel. Ha lehet, használjuk üveg vagy kerámiaedényt a gyógytea készítéséhez, kerüljük a fémedényeket.

Hideg italként:


némelyik gyógynövényt nem szabad túlforrázni, mivel hő hatására elveszti gyógyító erejét. Ezekből hidegen készítünk teát.
A megfelelő mennyiségű gyógynövényt hideg vízben 8-12 óra hosszat áztatjuk, majd iváshoz csak annyira melegítjük föl, hogy rögtön iható legyen.

Az általam termesztett gyógy- és fűszernövények vegyszermentesen nevelődnek, inkább a minőség a fontos, nem a mennyiség. Csak olyan növényi termékeket kínálok, amit többen ismernek (ezért nem foglalkozom angelika gyökérrel), felhasználásukkal kapcsolatban több szakavatottabb honlap is foglalkozik, ahol minden jótékony hatásnak, adagolásnak utána lehet olvasni.
Ami nálam mégis más: ezek a növények házilag vannak szárítva, krémnek elkészítve.


Tea-making tricks


Hot beverages:

the dose of herbs pour hot water, wrap, allow to soak. If you do not we take tea with dried herbs, then cut into small pieces, soaking a half minutes is enough. The dried herb in a two-minute soaking required. If possible, use glass or ceramic bowl on the herbal preparation, avoid metal containers.

Cold beverages:

Some herbs should not be boiled because heat loses its power to heal. These make cold tea. The appropriate amount of herb in cold water and soak 8-12 hours, then heated up just enough to drink to be drunk immediately.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!